Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Xerte Online Toolkits

Xerte is voor iedereen

 

"The Xerte Project aims to provide high quality free software to educators all over the world, and to build a global community of users and developers. We believe that simple things should be simple and that anything should be possible."


 

Xerte is een suite van interactieve tools voor het eenvoudig en snel ontwikkelen van mediarijke, interactieve, toegankelijke online modules. De inhoud maak je door interactieve pagina's achter elkaar te zetten of door een mini-website te vullen met informatie.  Het ontwikkelen kun je samen doen, waardoor materiedeskundigen, mediaspecialisten en ontwikkelaars kunnen samenwerken bij het creëren van deze leermiddelen. Delen en (her)gebruiken, gebruiksgemak en toegankelijkheid zijn altijd speerpunten van Xerte! 

 

Maar hoe werkt het delen en (her)gebruiken van leermiddelen?

Ten eerste kun je in Xerte modules delen met externen door een downloadlink te maken of ze te exporteren als een ZIP-bestand. Dit doe je door naar de module te gaan die je wilt delen en vervolgens te klikken op "Exporteren". Hiermee maak je een ZIP-bestand aan dat de hele inhoud van de module bevat. Je kunt dit ZIP-bestand vervolgens delen met anderen via e-mail, cloudopslag of andere bestandsoverdrachtsmethoden. De ontvangers kunnen de module importeren in hun eigen Xerte-omgeving door te klikken op "Importeren" en het ZIP-bestand te selecteren. Op die manier kunnen ze de module bekijken en bewerken.

Nog een optie is om de module te delen via jullie Learning Management System (LMS) zoals Moodle, Canvas, PedIT, Itslearning, Blackboard, Brightspace, etc. Je kunt de module exporteren als een (SCORM) pakket en vervolgens uploaden naar het LMS of via een LTI-link toevoegen in de LMS.. Op die manier kunnen studenten of cursisten de module binnen het LMS bekijken en voltooien en kun je de resultaten bijhouden.

Bovendien biedt Xerte ook de mogelijkheid om samen aan dezelfde module te werken, waarbij elkaars aanpassingen dus worden doorgevoerd. Xerte ondersteunt namelijk samenwerking door middel van co-auteurschap. Dit betekent dat meerdere mensen aan dezelfde module kunnen werken en wijzigingen kunnen aanbrengen. Om samen te werken aan een module, stel je mensen uit jouw team aan tot co-auteur of ontwikkelaar. De module verschijnt dan ook in hun werkruimte. Zodra de module is gedeeld, kunnen alle co-auteurs/ontwikkelaars aan de module werken. Xerte houdt de wijzigingen bij en zorgt ervoor dat er geen conflicten ontstaan. Je kunt elkaars wijzigingen bekijken, bewerken en samenwerken aan de module.

Het delen van Xerte modules in- en extern is een geweldige manier om kennis te verspreiden en samen te werken met anderen. Het stelt je in staat om jouw modules te delen met een breder publiek en feedback en ideeën uit te wisselen.

 

Bekijk ook onze nieuwste Xerte Bite waarin we de verschillende manieren van delen laten zien!

 

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken